Fettuccine

Fettuccine all’ Alfredo er blandt de simpleste, men også mest smagfulde pastaretter. Ingredienserne er lettilgængelige og fremgangsmåden er nem for selv de dårligste kokke.

Fettuccine all’ Alfredo

Retten blev opfundet af den romerske kok af samme navn. Den består udelukkende af pasta, parmesan og smør.

Ingredienser

  • 450 gram fettuccine
  • 225 gram parmesan ost
  • 225 gram smør
  • Lidt salt

Kog fettuccinen al dente i letsaltet vand. Al dente vil sige fast, ikke for lidt kogt, men heller ikke for blødt. Tricket er at bruge vand nok til, at pastaen har plads til at flytte sig omkring under kogningen. Dette giver en jævn fordeling af varmen. Hæld vandet fra, men skyl ikke.

Varm smørret i en stor skål til det er lidt varmere end stuetemperatur, så det bliver blødt og nemt at fordele. Dette kan gøres på mange måder, men en nem metode er at hælde lidt vand i en keramikskål og sætte den i mikroovnen. Pas dog på ikke at give det for meget. Mikroovnen kan tage skade, hvis skålen bliver tør og der ikke er mere vand tilbage at varme. Kom derefter smørret i den opvarmede skål.

Del osten i små, fine bidder. Hvis osten er lidt tør, så stænk et par dråber af pastavandet ned i skålen med ost.

Parmesanost

Hæld den varme pasta over smørret, tilføj osten og vend det hele. Fortsæt til pastaen er dækket med smør og ost. Tildæk retten og lad den stå et par minutter.

For en lækker variation, tilføj en teskefuld hvidløgspulver. For en rigtig forandring, prøv at udskifte parmesanosten med romersk ost. For at gøre retten lidt stærkere, kan man drysse en smule cayennepeber i.

For en tykkere sovs, bland hvidløgspulver og to kopper fløde i en pande og lad det simre konstant i 20 minutter. Man kan også lave en variant med flødeost, for at gøre sovsen endnu tykkere. Nogle bruger endda blåskimmelost i stedet for.

For en lettere sovs kan man benytte mælk i stedet for fløde.

Ønsker man en krydret variant, kan man tilføje lidt basilikum.

Men husk at for hver afvigelse man gør, rykker man længere væk fra den ægte, traditionelle all’ Alfredo opskrift, gjort berømt af berømthedernes kok i Rom gennem 1950’erne. Husk også at regler er til for at blive brudt!