Pasta og mad fra havet

Mange byer i Italien ligger tæt på havet og italienerne er kendte for deres århundrede gamle traditioner for fiskeri. De er selvfølgelig også kendte for deres brug af pasta i madlavningen. Der er udviklet mange fantastiske opskrifter med pasta og mad fra havet. Når seafood’en er frisk, er den perfekt sammen med pasta.

Pastaret med seafood.

Der er mange muligheder, blandt andet pasta med laks, krabbe eller hummer. Men en favorit hos mange er, at bruge fisk eller skaldyr som en hovedingrediens i sovsen og at gøre pastaen til hovedret. Her kommer en fantastisk opskrift.

Capellini med rejesovs

Ingredienser:

  • 225 gram capellini
  • 450 gram rejer
  • 450 gram friske asparges
  • 5 fed hvidløg
  • 1 dl. champignon

Og …

  • 1 bundt forårsløg
  • 3 teskeer chutney
  • 2 spiseskefulde sesamfrø
  • 1 spiseskefuld brun farin

Og …

  • ½ dl. sojasovs
  • ½ dl. eddike
  • 2 spiseskefulde sesamolie
  • 2 spiseskefulde rapsolie

Skær aspargesene i stykker på 2 ½ centimeter og snit champignonerne. Hak til sidst forårsløgene og hvidløgene. Fjern eventuelle haler på rejerne, men skær dem ikke i stykker.

Kog pastaen i rigeligt vand. Tricket er, at bruge vand nok til at pastaen har plads til at flytte sig omkring under kogningen. Tilføj aspargesene i det kogende vand, omkring to minutter før pastaen er al dente (fast, ikke overkogt).

Mens du venter…

Kom hvidløg, champignon og rapsolie i en kasserolle og sauter i et par minutter. Tilføj derefter sojasovs, eddike, sesamolie, sesamfrø, chutney, brun farin og forårsløg. Lad det simre i omkring fire minutter, tilføj rejerne og lad det simre i endnu seks minutter.

Hæld vandet fra pastaen og aspargesene, men skyl ikke. Hæld derefter sovsen over den stadig varme pasta og server. Retten er klar på en halv time – og den er en sand nydelse for smagsløgene.

Capellini med rejer

Resultatet er fantastisk, og det har et relativt lavt kalorieindhold og er meget nærende. Der er mad til fem portioner og hver portion indeholder omkring 600 kalorier, med mere end 35 gram protein og 13 gram fedt. Med kun 165 mg. natrium og kolesterol, er retten god for hjertet.

For at krydre retten en smule, kan man drysse lidt cayennepeber eller friskkværnet peber på toppen.