Ren pasta er sundt og lækkert. Men til de fleste retter er der en eller anden form for sovs. Heldigvis findes der mange lækre opskrifter at vælge imellem, der dækker alle former for pasta og smag.
Den tunge pastasovs
En traditionel ragu er måske for besværligt. Så prøv noget lidt anderledes, som en Sugo di Carne (fyldig kødsovs).
Du skal bruge:
- 225 gram hakket oksekød
- 5 dl. hakkede tomater
- 1 dl. tør hvidvin (f.eks. Chardonnay eller Chenin Blanc)
Og
- 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 2 spsk. fløde
- 3 spsk. smør
Og
- 1 gulerod
- ½ bladselleri
- 1 fed hvidløg
Opvarm en gryde og mens du venter, skær sellerien og guleroden i tern og hak hvidløget. Kom tomaterne, vinen og fløden i en kasserolle og lad det simre i en time. Kom olivenolien og smørret i gryden, varm det op og tilføj gulerod, selleri, hvidløg og det hakkede oksekød. Lidt muskatnød, og retten er klar til servering.
Den lette pastaret
Planlægger du at servere en ret, der er lettere og lysere? Prøv denne lækre pastasovs af krabbekød. Du skal bruge:
- 450 gram krabbekød
- 4 ½ dl. vand
- 3 spsk. olivenolie
- 5 fed hvidløg
- 2 spsk. persille
- 1 chilifrugt
Kom krabbekødet, olien og hvidløget i en gryde til kødet har en gylden farve. Tilføj derefter de andre ingredienser (undtagen chilien) og lad det simre i en halv time. Knus derefter chilien og kom det i til allersidst.
Endnu en let pastaret
En let, hvid muslingesovs er en perfekt kalorielet ret, der skal servers med en tør Riesling. Du skal bruge:
- 3 ½ dl. hakkede muslinger
- 2 dl. kondenseret skummetmælk
- 1 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 knivspids hvid peber
- 2 teskeer majsmel
- 2 spsk. friskt, hakket basilikum
Opvarm olien i en gryde og tilføj finthakket hvidløg. Svits det i et par minutter og tilføj 1 dl. af den kondenserede skummetmælk samt lidt af vandet, muslingerne lå i. Lad det simre over middelvarme i cirka fem minutter.
Udrør majsmelet med resten af den kondenserede skummetmælk og rør det i sovsen. Lad det simre til sovsen er tyk. Tilføj muslingerne og lad retten stå i et par minutter. Drys til sidst med hvid peber.
Uanset om du planlægger en kraftig middag eller bare en let frokost, vil disse sovser glæde og forbavse dine gæster. Server med en passende vin og det perfekte brød eller grøntsager, og du har et rigtig fint måltid.